RSS

Ce urmareste PCRM prin sustinerea pro-europenilor

09 feb.

Drumul Moldovei spre Uniunea Europeană a devenit, practic, imposibil de „parcurs”, având în vedere coaliția minoritară dintre cele două partide PD și PLDM cu participarea PCRM.

Această participare a comuniștilor nu este tocmai ce pare. Comuniștii au fost aduși de-a binelea la guvernare, chiar dacă „capii” celor două partide neagă vehement acest lucru.

Ecuația e tare simplă! Mai marele lui Voronin, domnul Putin, are un ordin pentru liderul PCRM. El sună în felul următor: să nu care cumva să-i scape printre degete integrarea Republicii Moldova în UE. Nu-i plac, dom´le , europenii! Nu-i plac! El ține de palma asta de pământ cu toată ființa lui.

Ei au alte preocupări. Cum ar fi niște inițiative care presupun un schimb de servicii. Comuniștii au promis votul lor guvernului PD-PLDM, iar în schimb cer ca pe 9 mai să sărbătorească Ziua Victoriei. Ba mai mult, ei au făcut și o listă cu proiecte legislative, care ar rezolva unele probleme sociale ale cetățenilor, cum ar fi: ”Proiectul hotărîrii cu privire la declararea anului 2015 Anul Veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei 1941-1945”, „Proiectul legii pentru completarea articolului 12 din Legea cu privire la tineret nr.279-XIV din 11.02.1999”, „Proiectul Legii cu privire la statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova”, dar şi alte iniţiative.

Ei luptă, ei vor să-și promoveze programul și să mai adune electorat. Strategii. Dar ce nu faci pentru guvernare, pentru un stat, pentru oameni?!

Comunismul se reinstalează. De fapt, el este omniprezent în Republica Moldova. Continuarea acestei povești, nu pare a fi una deloc optimistă, atâta timp cât personajele arată ca balaurii cu trei capete.

Nimeni nu zice că este ușor să treci de la o societate totalitară la una democratică. Treci prin perioada de tranziție, apoi scapi de dictatura ideologiei și dai peste cea a banului. Asta e de înțeles. Ceea ce nu are o explicație este faptul că în Moldova, „oficialii” nu  pun accent pe reforme, pe combaterea corupției și pe integrarea în UE, ci pe buzunarul propriu. Democratizarea republicii e doar o vorbă-n vânt.  E o  promisiune pentru cei care încă mai speră în minuni… pentru populație.

Iar ceea ce-i privește pe comuniști, ei susțin că au experiență, au pregătire pentru a lucra în interesul Republicii. Un lucru e cert, ei nu au capacitatea de a dezvolta economic țara, de a aduce siguranță financiar-bancară, nemaivorbind de independență și suveranitate. Comuniștii au avut ocazia să demonstreze acest lucru cu câțiva ani în urmă, când au deținut puterea.

Așadar, această coaliție tacită cu PCRM, nu e de bun augur. PCRM la guvernare = Adio, UE! = Adio-REFORME!

Astăzi, se formează o gaură neagră… Astăzi nimeni nu își mai aduce aminte ceea ce a promis în campania electorală. Astăzi au venit comuniștii la putere. Strigător la cer este faptul că alianța pro-europeană avea toate „ingredientele” pentru a se forma. Dar interesele au fost altele…

M.A.

Articolul aici :  http://trb.ro/ce-urmareste-pcrm-prin-sustinerea-pro-europenilor/

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 9 februarie 2015 în Despre...toate!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: