RSS

Interesul poartă fesul la Chișinău

18 feb.

Politica de la Chișinău bate orice scenariu de film. Și dacă unii zic că la ei nu se face politică, în Moldova, nu te poți plânge. Chiar se face! Nu contează direcția și obstacolele. Nu are importanță nici pe cine sacrifici. Ceea ce contează, e să fii stăpân. Da, am zis bine. Stăpân pe tot ce mișcă, iar fără acordul tău să nu fie atins nici un pai.

Faptul că Iurie Leancă nu va fi votat și nu va gusta din „fructul” guvernării, era bine știut. Au fost deconspirate planurile PLDM-iștilor și ale PD-iștilor. Și nu a apelat nimeni la clarvăzatori. Ei au devenit atât de previzibili, încât următoarea lor mișcare era pe buzele tuturor. Planul lui Filat a fost foarte simplu. El a înaintat candidatura lui Leancă, în timp ce la masa de discuții s-a înțeles cu cei din PCRM să nu-i dea votul.

 Ironia sorții a făcut ca jocurile lui de-a v-ați ascunselea să iasă la iveală. Iar zilele astea, Vicepreședintele Partidului Liberal, Anatol Șalaru, a făcut publică rugămintea domnului Filat față de liberali de a se abține de la votul pentru Leancă. Reacția Președintelui PLDM nu a întârziat să apară, acesta negând vehement declarațiile ce-l învinuiau. Dar era de așteptat. Codul deontologic al politicianului din el, nu i-ar fi permis una ca asta. Ori felul lui de a fi e mai ”după cum bate vântul”, ori politica aceasta este mai neagră decât talpa iadului, dar capul PLDM-ului nu se poate abține de la călcatul strâmb. Nu a fost învățat de nimeni să-și ia doza de precauție pentru orice eventualitate.

În timp ce prietenul și colegul lui de partid, Leancă, nu a beneficiat de nici un fel de ajutor de la el, nici o susținere întru obținerea voturilor de la liberali și/sau comuniști, (el a fost obligat-forțat să-și cerșească singur „funcția”), noul candidat la funcția de prim-ministru, Chiril Gaburici, mai că nu a apărut la braț cu Filat. Aceștia au umblat cu „colindul”, încercând să imblânzească inima liberalilor. Senini la chip și cu ochii jucăuși, au dansat după cum le-au cântat comuniștii, având în vedere că tocmai ei și-au dorit la funcția de prim-ministru un om de afaceri. Cere și ți se va da!

Poziția Partidului Liberal, vis-a-vis de aceasta, rămâne fermă. Ei nu-și vor da votul, atâta timp cât coaliția minoritară nu-și va lua statutul de una majoritară,ținând cont și de compromisul făcut împreună cu cei de la ALDE, PPE, PES.

Cert e că jocurile lor ( a PLDM, PDM, PCRM ) vor continua în același ritm. Vor vota. Va fi și Prim-ministru. Vor mai apărea țapi ispășitori. Minciuni, învinuiri, scenarii…Că de, așa te integrezi în Europa, mai nou.

Ceea ce ține, însă, de Iurie Leancă și „prietenul” lui, Filat. Acesta din urmă nu putea să accepte ca cel care a solicitat o investigație cu privire la cazul BEM și aeroport, și mai mult, a cerut ca cei care au stat la baza hoțiilor să fie pedepsiți cu pușcăria, să ajungă Prim-ministru, iar el, „al vostru, Vlad FILAT”, ditamai omul politic, omul anului (cumpărat și acest titlu), să rămână doar un șef de partid.

O fi el cel care se supune mai marilor, dar are orgoliu. Mai are așteptări de la propria persoană. Și cel mai important, mai are planuri pentru Moldova. Planuri care nu-i permit să rămână în umbră, ci doar „Înainte, spre un viitor european”…la nivel de slogan.

Articolul pe: http://trb.ro/interesul-poarta-fesul-la-chisinau/

 
Un comentariu

Scris de pe 18 februarie 2015 în Despre...toate!

 

Un răspuns la „Interesul poartă fesul la Chișinău

  1. calinakimu

    19 februarie 2015 at 23:25

    Numai la Chisinau ?!…Sa fim seriosi…peste TOT, atat conteaza, interesul celor putini, in detrimentul celor multi. Si asta…de cand e lumea si Pamantul…

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: