RSS

Victor Ponta = Chiril Gaburici ?

18 mart.

Republica Moldova a căzut în zona ridicolului din momentul în care s-a format AME  (Alianța pentru Moldova Europeană). Zilele acestea, însă, a mai căzut o dată. Și, mare nu ar fi mirarea, dacă ar rămâne acolo.

Dacă în România, premierul Victor Ponta a copiat, a negat timp de mai bine de doi ani că a plagiat în teza de doctorat, mai târziu anunțând că renunță la titlul de doctor în drept penal internațional, gest care a fost interpretat ca o recunoaștere și asumare a plagiatului, Chiril Gaburici, actualul prim-ministru al Republicii Moldova, nu a plagiat nimic, doar a confirmat că nu a luat examenul de bacalaureat.

Proaspătul premier al R. Moldova are într-adevăr probleme cu diplomele de studii. Aș zice că sunt mai mari decât cele ale lui Ponta. Nu a reușit să susțină examenul de bacalaureat în anul 1995, perioadă în care învăța la Colegiul Republican de Microelectronică și Tehnică de Calcul, ba mai mult, acesta a obținut diplomă de studii superioare, absolvind la frecvență redusă Universitatea Slavonă din R. Moldova, instituție care nu era acreditată de Ministerul Educației.

Ca să se spele pe mâini, Guvernul de la Chișinău a răspuns „acuzațiilor” printr-un comunicat de presă: „Cu referire la examenele de bacalaureat, precizăm că în perioada respectivă acestea nu erau obligatorii pentru a fi admis în instituțiile de învățământ superior. Mai mult ca atât, cea mai mare parte a candidaților era admisă la studii în baza atestatului și a examenelor de admitere.”

Valeriu Munteanu, deputat al Partidului Liberal, în cadrul unei ședințe plenare a Parlamentului, a adresat o interpelare cu referire la aspectele de mai sus ce țin de studiile primului ministru. Ministerul Educației a oferit un răspuns cum că Gaburici a fost exmatriculat de la ambele instituții de învățământ din proprie dorință, iar un alt motiv fiind plecarea la muncă peste hotarele țării, în acelaşi timp a mai fost specificat că certificatele sau diplomele eliberate de instituţiile de învăţământ privat neacreditate sunt recunoscute ca echivalente ale actelor de studii eliberate de instituţiile de învăţământ de stat şi, astfel, îi permit posesorului să fie acceptat la studii de masterat sau doctorat.

Chestiuni de genul se întâlnesc şi la case mai mari. În România, de exemplu, câţiva dintre politicieni au luat BAC-ul mult mai târziu, au făcut liceul la seral sau au terminat facultatea la o vârstă înaintată.

Revenind la Chiril Gaburici, are un CV interesant, în el fiind indicat doar informaţia şi experienţa de muncă relevantă, după cum a specificat premierul moldovean. Absolut irelevante sunt exmatriculările şi viaţa lui înainte de parlament. Nu-i de condamnat, nu cerem capul lui Gaburici pentru asta, dar instruirea este totul. Piersica a fost odată o migdală amară, iar conopida nu e altceva decât o varză cu studii superioare, după cum spunea Mark Twain.

Da, în Moldova mai este mult gunoi. Poate chiar mult mai mult decât pare. Dar va ieşi. E prea micuţ preşul.

M.A.

Articolul si pe http://trb.ro/victor-ponta-chiril-gaburici/

 
Un comentariu

Scris de pe 18 martie 2015 în Despre...toate!

 

Un răspuns la „Victor Ponta = Chiril Gaburici ?

  1. calinakimu

    19 martie 2015 at 8:08

    Eu sustin meritocratia, ca singura forma de conducere. Nenorocirea sistemului politic este ca in afara faptului ca cei veniti sa conduca nu sunt pregatiti profesional…acestia nu sunt nici…oameni(?!), in sensul stict al cuvantului. Ca si afirmatia…nu-i frumoasa, dar este batrana…politicienii nu numai ca nu sunt pregatiti profesional, dar sunt si hoti. Acestia in loc de studii sunt certificati doar de acte de hotie, tradare, ipocrizie.
    Despre ce vorbim?

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: