RSS

Jocul de-a CNA-ul

20 mart.

Cu o lună în urmă audierile în cazul BEM și descinderile mascaților au fost jucate cu mare „fast” și s-au lăsat și cu declarații din partea fostului președinte al consiliului de administrație BEM. Ieri, Ilan Shor, omul de afaceri milionar din Republica Moldova, a fost din nou audiat de către Centru Național Anticorupție, în legătură cu încălcarea regulilor de creditare, cu furturile banilor de la BEM. Dacă data trecută Shor și-a exprimat încrederea în acțiunile organelor de drept, ba chiar s-a arătat deschis să colaboreze cu ancheta, ieri, nu a acceptat să dea nici o declarație presei.

În seara zilei trecute, exact după audieri, într-un mod absolut furișat, acesta a părăsit Republica Moldova cu destinația Istanbul. Omul de afaceri a plecat la bordul avionului personal, zborul fiind înregistrat și de site-ul flightradar24.com. De menționat e faptul că Shor nu are interdicția de a părăsi țara, însă este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală atunci când este citat. Purtătoarea de cuvânt a lui Shor, Natalia Cheptene, a declarat că milionarul este plecat într-o deplasare de serviciu.

Pe cât de interesant pe atât de ciudat este faptul că deși i s-a pus sechestru pe avere, Shor nu a fost reținut de către CNA, așa cum s-a întâmplat cu alte două persoane din cazul investigației privind creditele neperformante. Șeful Direcției Urmărire Penală a CNA și-a justificat decizia de a nu-l reține pe Shor, prin faptul că acesta a colaborat cu organele de anchetă.

Dar oare faptul că a furat mai mult decât valoarea bugetului țării pe un an întreg, nu a fost suficient pentru a fi reținut?!

S-a jefuit o bancă, dom’le! Unde sunt strigătele de ajutor al celor care o au în posesie? Paradox sau nu, dar întrebarea care stă pe buzele mai multor cu judecată, sună cel puțin curios…Cum se face că mai toată lumea este preocupată de cazul cu pricina,dar mai puțin sau deloc, este interesat proprietarul/proprietarii băncii. Iar răspunsul poate fi unul la fel de interesant. Proprietarul nu vrea să se știe cine este el, de fapt. Acum lumea își mai dă cu părerea cine ar fi beneficiarul final. Se zvonește că ar fi un influent om politic. Unul care a furat și el. De aici și explicația cu tăcutul și făcutul.

Urmărim și suntem martorii unui scenariu în care comisiile conduse de oameni „serioși”, nu fac altceva decât să mușamalizeze totul, nu admit clarități în legătură cu cele întâmplate în sectorul financiar-bancar. Păi cum ar putea fi altfel, dacă toți sunt legați între ei?! Este vorba despre un cerc vicios.

Totul e învăluit în minciună, în declarații care de care mai tari, mai sofisticate, dar fără nici un fel de înțeles, fără nici o explicație concretă. Se rătăcesc în propriile contraziceri și într-un fals fără de margini, iar uneori dau impresia că suferă nestingherit de amnezie.

Marele interes și multa îngrijorare a tuturor este răsplătit cu o „ecranizare” la CNA, cu o fugă la Istanbul cu propriul avion și cu revenirea în țară în seara zilei de astăzi. Nimic mai mult!

M.A.

Articol si pe http://trb.ro/jocul-de-a-cna-ul/

 
Un comentariu

Scris de pe 20 martie 2015 în Despre...toate!

 

Un răspuns la „Jocul de-a CNA-ul

  1. calinakimu

    20 martie 2015 at 11:23

    Ce functionaza in lumea noastra, in afara tradarilor, hotiei, jafurilor, minciunii?! Pein ce se deosebeste situatia existenta in diferitele tari ale lumii?! Prin dimensiunea acestor disfunctionalitati. Dar principile, sistemele, filosofiile, religiile lumii noastre toate converg spre exploatarea unei imense majoritati de catre o minoritate lacoma, gregara, josnica. Este „normal” sa fie ceea ce este in conditile date. Faptul ca imensa majoritate ACCEPTA acesta situatie rusinoasa…este CHEIA intregii probleme.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: