RSS

„Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice”

31 mart.

La fel cum se întreba Churchill odată, mă întreb și eu astăzi…Care e politica noastră, de fapt? Au avut cinci ani de guvernare la dispoziție! De ce nu au reușit să ne demonstreze că ei, cei care strigau sus și tare în campania electorală că Republica Moldova trebuie să meargă pe calea europeană, au avut dreptate, iar poporul s-a înșelat când stătea la dubii și nu avea încredere în vorbele lor?! De ce nu au demonstrat și prin fapte că procesul de integrare în UE este unul vital și mai mult ar fi trebuit să fie unul ireversibil?! Singurul lucru cert este că după aceste alegeri, hoții statului au devenit și mai hoți. Pe lângă miliarde au mai furat și visul, speranța întregii țări la o viață mai bună. Au dat dovadă de ipocrizie și nepăsare, atunci când s-au văzut cu sacii în căruță.

Poporul cum a reacționat? E deja obișnuit cu minciuni, fărădelegi, aroganță din partea mai marilor. Au înțeles că aceștia, pentru ași atinge marele scop, sunt lipsiți de principii. Odată căzuți în oala acestei puteri, că ei, într-adevăr, sunt căzuți ca prin miracol, au sfidat moartea lor politică, dar au cauzat-o pe cea a unei țări…europene.

În politica mare popoarele se iubesc și se respectă de către cei de la putere, în Moldova poporul este amăgit, dus la disperare și pus față în față cu o lipsă de viitor.

Ce avem în momentul de față? Partide care se  învârt în două labe în jurul EU-lui liderului de partid, care nu știu de responsabiliatate, de promisiuni și care uită de propriul alegător imediat ce a obținut funcția pe care o urmărea. Mai avem și partide nenăscute, dar care au deja făcută lista cu promisiuni. Așa se cuvine să fii, ca să „încapi” în politică.

Printre atâtea nedreptăți și întrebări  fără răspunsuri, mă mai întreb o dată.. Cum de cei cinstiți sunt dați la o parte? Partidul Liberal este cel care și-a menținut verticalitatea. Credibil și respectabil, din punctul meu de vedere, pentru că a pus mereu pe primul loc respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Partid al oamenilor liberi cu spirit de echipă. Un partid care reflectă dreptate și interes față de popor.

Cei cu miliardele au reușit să pună pe butuci Republica Moldova. Oameni compromiși, eșecuri în sistemul legal, corupție…O țară atât de mică, dar cu hoți și hoții atât de mari. Nu au știut de valori europene și nici nu vor ști prea curând. E nevoie de trezirea la viață. Până când nu se va renunța la mintea alterată și nu se va pune cu hotărâre piciorul în prag, nu se va schimba nimic. Și mai mult…revelațiile nu fac rău! Umilințele, în schimb, tare mai dor.

M.A.

Articolul si pe http://trb.ro/pe-hotii-marunti-ii-trimitem-la-inchisoare-iar-pe-cei-mari-ii-numim-in-functii-publice/

 
Un comentariu

Scris de pe 31 martie 2015 în Despre...toate!

 

Un răspuns la „„Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice”

  1. calinakimu

    1 aprilie 2015 at 6:52

    De aceea lumea „noastra” nu este functionala…Ea va trebui candva rasturnata…pentru a fi pusa pe picioare. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Culmea este ca NUMAI de noi, cei multi…depinde.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: