RSS

Legea reformării Procuraturii votată, dar…fără procuror european

01 iun.

Dacă în România, în plină treabă a DNA-ului împotriva corupției, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu cere președintelui Johannis să o demită pe șefa DNA, în Moldova, se fac lucruri la fel de grave, doar că sub altă formă. Filat și Plahotniuc nu ies din cuvântul lui Voronin și execută fără greșeală tot ce li se cere. Bunăoară cum a fost și în cazul proiectului de Lege cu privire la reforma Procuraturii. Acesta a fost votat în primă lectură de către deputații PLDM și PD. Cele două fracțiuni dispuneau doar de 37 de voturi, iar comuniștii nu au fost prezenți în sala de ședințe pentru a asigura majoritatea în momentul votării proiectului. În cazul în care legea va fi votată în a doua lectură, atunci procurorul general al Republicii Moldova va fi numit de președintele țării, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, și nu de către Parlament așa cum s-a procedat până acum. Procurorul va avea un mandat de 7 ani și nu va avea dreptul la reînvestire. Acesta va avea un salariu de 90% din cuantumul salariilor judecătorilor, adică nouă mii de lei.

Cum stau lucrurile? Simplu. Coaliția de guvernare PLDM-PD-PCRM, văzând că se duc cu viteză la fundul apei, au hotărât ca înainte de scrutinul local, să-și arate și ei „ interesul sincer” față de cetățeni. Au pus în discuție acest proiect de lege cu scopul de a mai aduce câteva voturi. Pentru spălare de creier și de fațadă, dar fără ideea invitării unui procuror european care ar putea pune la punct toate jafurile și nu numai. Cei trei VLAZI au fost categoric împotrivă. Dar,oare, de ce?!

Liberalii le-au tăiat elanul de fiecare dată și au demonstrat că le cunosc adevărata față. „Refuzul intransigent și nonșalant al PLDM și PD de a accepta propunerea Partidului Liberal de a aduce în fruntea Procuraturii Generale a unui specialist redutabil din UE, a fost motivul central pentru care nu a fost acceptat PL la guvernare, iar locul nostru, în contrasens cu votul cetățenilor, îl ocupă astăzi Partidul Comuniștilor, care contribuie plenar la ducerea Țării de râpă.”, a punctat Valeriu Munteanu, deputat PL.

Că se vrea sau nu, dar aici merge vorba despre o secesiune suflată, încurajată sau mai bine zis impusă de către Putin. Acești guvernanți sunt gata să se ridice împotriva poporului pentru a le închide gura atunci când aceștia le cer demisia, le cer banii furați și o viață decentă în UE. Numirea unui procuror european ar duce firul corupției până la capăt, indiferent de numărul de noduri.

N-au făcut nimic în interesul poporului. Doar se fandosesc și se prefac că le respectă voința, dorința, dar de cele mai multe ori, voința este înlocuită cu interesele meschine și multă manipulare. Nu vor în Europa, nici nu vor ajunge. Societatea normală e departe de ei, iar realitatea este una…Toți o știu. Și oamenii de rând și ei, cei de la putere. Continuă să fure, să-ți bată joc și să-și prefacă fățărnicia în grijă.

M.A.

 
2 comentarii

Scris de pe 1 iunie 2015 în Despre...toate!

 

2 răspunsuri la „Legea reformării Procuraturii votată, dar…fără procuror european

  1. calinakimu

    9 iunie 2015 at 6:26

    Regimurile comuniste au un comportament unitar schizoid.Voronin sau Ponta sunt oamenii rusilor. In toate structurile statului se afla comunisti …in cuget si simtiri. Adica oameni bolnavi mintal si sufleteste. La ce sa ne asteptam?! Problema este ca marea majoritate a poporului este…COMPLICE, cu voie sau fara voie, adica din INCONSTIENTA. De mult nu mai functioneaza sintagma…: „Iarta-i Doamne , ca nu stiu ce fac „. Faci/nu faci…raspunzi.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: