RSS

Dorim Chirtoaca pentru o capitala europeana

24 iun.

La 28 iunie locuitorii Chișinăului, și nu numai, au ocazia să intre în normalitate doar în cazul în care vor ieși și își vor exercita dreptul la vot…unul pro-european. Trist ar fi ca cei din capitală și din suburbiile acesteia să aleagă greșit. Să aleagă o comunistă cu mască de socialistă, o persoană care cu orice preț ar alătura Moldova Rusiei și ar elimina dreptul de a circula fără vize din cauza politicii de revizuire a acordurilor de asociere. Și-atunci, cum își vor mai explica votul cei care au ales-o pe cea care în 2009 a amenințat tinerii cu moartea, a luat credite de la BEM- 100 de milioane de lei, a și privatizat fabrica de vin de la Cojușna etc.?! Oare nu sunt de tot râsul-plânsul cei 36% din populație care au ținut s-o urce pe piedestal? Și-acum, cu câteva zile înainte de alegeri, Greceanîi s-a trezit vorbind. Cum? L-a invitat pe contracandidatul său, Dorin Chirtoacă, la o rundă de dezbateri publice, care să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale. Mai mult, aceasta a propus ca la dezbateri să participe și echipele de consilieri ale celor două partide, dar a propus și o listă de subiecte pe agenda de discuții, printre care „dezvoltarea infrastructurii transportului public, protecția socială a populației, susținerea tinerilor, educația și sănătatea, protejarea monumentelor de arhitectură, protejarea și valorificarea parcurilor, valorificarea potențialului investițional și a atractivității turistice a municipiului Chișinău”.

Propunem ca această dezbatere să fie organizată pe data de 25 iunie, la ora 11:00. Agenda de discuție va ține doar de dezvoltarea municipiului Chișinău”, a precizat Zinaida Grecianîi.

Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcția de primar general al capitalei, a refuzat invitația socialistei.

Îi mulțumim foarte mult pentru invitație, dar noi nu participăm la evenimentele electorale organizate de socialiști. Mai bine ar fi ca Greceanîi să se prezinte la dezbaterile televizate care au fost de mult fixate. Ar fi corect să participe la aceste dezbateri și să nu inventeze dezbateri proprii”, a spus primarul degrevat. Iar la sfârșitul declarației, Chirtoacă i-a dat și un sfat Zinaidei Greceanîi. „Un concurent electoral nu se poate pune mai presus de societatea civilă și de presă. Dumneaei a fost chemată de nenumărate ori la dezbateri, dar a refuzat, așa că în penultima zi de campanie electorală să nu se facă ea mai deșteaptă decât toți. Nu este etic”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

De-a lungul timpului, Dorin Chirtoacă, prin comportamentul, discursul și atitudinea lui, s-a detașat de cei care fac politică murdară și și-a ales drumul lui. Unul european, fără minciuni și promisiuni deșarte. Mereu a vorbit deschis despre proiectele care urmează să le realizeze, dar și despre greșelile pe care le-a făcut, dar care, cu siguranță, a știut și cum să le depășească. Iar ceea ce ține de alegeri, Chirtoacă nu cerșește votul nimănui, dar are încredere în locuitorii capitalei: „În Moldova mai sunt lepre, dar dacă vom fi tari, vom merge înainte peste ele. Alegerile le câştigăm şi mergem în continuare cu reformele. Am încredere în locuitorii  municipiului Chişinău”.

M.A.

 
Un comentariu

Scris de pe 24 iunie 2015 în Despre...toate!

 

Un răspuns la „Dorim Chirtoaca pentru o capitala europeana

  1. calinakimu

    24 iunie 2015 at 20:56

    Pana cand omenirea nu va intelege necesitatea unui sistem MERITOCRAT, toate celelate variante sunt falimentare.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: